Strandliv!

Vi har inte dött, även om man kunde trott att vi hade hamnat i paradiset! Vi har landat i lugn och ro på Pangkor, har bytt ställe sedan nyår, till ett bättre boende. Något bättre strand också, men vi delar den med två extra personer (mot noll på förra..) så vi klagar inte. Vattnet är kristallklart, härligt azurblått, och vi har sett fiskar, flera olika sorter, och krabba, som Tiias terroriserade. Stackarn ville ju bara gräva ner sig i havsbotten..

Vi var oroade för mängden folk som befann sig där vi flyttade, men detta visade sig vara obefogat. Efter nyårshelgens slut gick alla resorter från att vara knökfulla till att vara ekande tomma. Dock, under nyårshelgen var hela ön full av malaysiska turister (från fastlandet), medan vi nu delar ön nästan uteslutande med västerlänningar. Hela byn, som var full av mat, shopping, bananbåtar, vattenskotrar, osv har försvunnit, och kvar blir ett eller två öppna matställen istället för tio-tjugo. Helt enkelt en total förvandling. Vi vet inte riktigt om det är till det sämre eller bättre. Det lutar åt bättre, med mycket mindre liv på stranden.

Vi hyrde moppe idag och kikade runt på ön. Vägarna går upp och ner, hit och dit, och ibland är de så smala att man undrar om en bil och en moppe ens kan mötas på vissa passager, smalt värre. Det har gått bra, och det var roligt att se sig omkring. Vi passade även på att handla lite frukt och grönt i staden – och Tiitin var ÖVERLYCKLIG för att hon fick sin efterlängtade gurka. Den ska hon hugga in på ikväll när Tiias käkar chips och nötter!

Vi tänkte, i brist på annat att säga, att bilder ju säger mer än tusen ord, så håll till godo.

 

Lämna en kommentar