Hur vi hamnade på Maldiverna

Mathias ska byta affärssystem på jobb och har därmed fått högst begränsad tid till att ha semester. Han har sysslor att göra den 23:e december och måste sedan vara tillbaka den fjärde januari för att forsätta med bokslutet och förberedelserna för bytet. Minimalt med tid att åka någonstans långt alltså,

Vi kikade på många alternativ. Vad vi ville ha var sol(-ljus), lite värme, lite badande, några härliga dagar helt enkelt. Vi tänkte att vi bara åker till Egypten en vecka, dricker drinkar och lapar lite sol. Om att det inte är den tropiska värmen som vi blivit så bortskämda med senaste åren. Vi tittade även på Asien ändå, tänkte att vi kanske skulle kunna göra något med det, Kanske något via vår lilla favorit Kuala Lumpur? Möjligt att inte bli skinnad på en Bangkok-flight? Alternativen var många, de bra alternativen var inte så värst många.

Vi sa till slut att vi skulle hålla Egypten som en backup-plan om vi inte skulle hitta något annat, men fortsätta leta efter hand. Under tiden dök Saigon upp som en liten favorit. Men vad väljer vi för strand? Mycket är Vietnam bra på men någon riktigt trevlig tom bra strand finns det inte riktigt som vi kände till. Men Saigon är ju å andra sidan en riktigt trevlig stad vi skulle kunna fira nyår i.

Efter hand gick November och en bra bit in i December och vi hade fortfarande ingen bokning.. Vad skulle vi göra? Beslut fattades, vi skulle åka till Egypten ändå – det fick bli så!

Det var bara det.. att sista flygstolen till Egypten sålde slut DEN dagen. Det var en bra plan, men det räckte inte hela vägen. Tillbaka till ruta ett! Men Saigon, kan vi åka till Con Dao? Jovisst, men det där inrikesflyget var ju inte så billigt. Och flygbiljetten dit stack ju plötsligt tvåtusen kronor. Nej, det var inte en bra plan.. Kan vi åka någonstans i Indonesien? Nja, lite regnperiod, men kanske ändå?

Jovisst, vi kan ju åka till Gili-öarna, men ja, det är ju inte heller en perfekt lösning – mycket tid försvinner i restid, kanske alldeles för mycket. Kan vi hitta något bättre? Det blev måndagen den 14:e December, och vi hade fortfarande inget flyg bokat – och vi ville ju resa den 23:e!

Så blir det lunch den fjortonde, när Mathias får ett mail från Christine; ”Maldiverna, perfekta tider, billigt, TITTA! Går det att lösa boende?”. Jodå, en snabb koll på booking.com visade att vi allt skulle kunna lösa ett boende som inte skulle skinna oss, i alla fall om vi valde en lokal-ö. Okej, ingen alkohol på hela veckan, men det var ett litet pris att betala. Sagt och gjort, biljetten var snart bokad! 9 dagar innan vi åkte bokade vi alltså julresan 2015-2016 – till MALDIVERNA!

Lämna en kommentar