Maldiverna, Thinadhoo, Vaavu Atoll

Efter en behaglig nattflygning med Lufthansa landade vi så i värmen! Solen hälsade oss med sin närvaro och vi fick direkt smaka på värmen, då vi klev av planet via trappor. Det var underbart – och en omedelbar antydning om att det skulle kunna bli bra tio dagar!

Det är en liten flygplats och det tog därför inte speciellt lång tid att kliva igenom passkontrollen. Vi hade fått information om att vi skulle bli mötta i ”ankomsthallen”, men vi visste inget om huruvida vi skulle få åka vidare direkt med båten till vår ö, eller om vi skulle behöva vänta några timmar tills den skulle avgå. Å ena sidan ville vi direkt ut till stranden och avkopplingen, å andra sidan skulle det vara trevligt att titta lite på Malé och använda dagen till att ”landa” lite och sedan kunna åka vidare med speedboaten.

Vi kom ut och fick omedelbart kontakt med representanten för vårt hotell, och fick informationen att vi skulle vänta en stund, men att vi skulle åka båten så fort allt var ordnat. Ingen tripp om Malé denna gång alltså, men nu började sanden mellan tårna att hägra istället!

En kvart blev en halvtimme, men så blev vi ledda till vår speedboat, vi och två andra par som skulle med, gott om plats i båten alltså.. eller ja, det trodde vi. En liten tripp till huvudstadsön från flygplatsen senare anslöt alla de lokala boende, och båten var full!

Vi satte sedan fart mot Thinadhoo. Vårt hem för de nästa tio dagarna, vårt lilla paradis på 100×500 meter. Det första som mötte oss var vattnet – ett sådant fantastiskt blått som vi sett på några platser, men som är den typiska illustrationen till paradis. Det andra vi ser är att ön verkar hålla vad den lovat, vi om in genom byn i den trubbiga änden, och den verkar precis som sömnig som den sett ut på bilder och satellitkartor. (Än en gång har vi förlitat oss på Google maps för att utvärdera tänkbara boenden!)

Vi blev ledda bort till hotellet, och ombedda att slå oss ner i receptionen. Nu kom vad vi visste var den stora utmaningen för oss, för eftersom vi fokuserat på öns miljöer mer än själva hotellet, hade vi checkat in oss på ett klassiskt ”vill-vara-men-är-inte-riktigt-så” boutique-hotell, inte alls vår stil på dessa resor. Men, de såg ut att ha en bra strand-servering där vi förhoppningsvis skulle få alla våra måltider, och en ö med inte alltför många rum (= inte alltför många andra turister, och därmed förhoppningsvis lite lugnt).

Efter en (alkoholfri) drink (ett tema för denna resa) fick vi vårt rum.. en katastrof. Ingen balkong (trots att den övergripande beskrivningen på booking.com (som vi tyvärr inte bokade genom) sa så. Fullt i övrigt på hotellet eftersom det var jul, så ingen chans att uppgradera till ett av rummen med balkong heller. Och utsikt över öns diesel-aggregat, med tillhörande dieselångor. Vi skulle märka att det vsr en blessibg in diguise, snacka om att ett dieselaggregat utstrålsr vitt brus som oväntat nog är extrent bra att sova i.

Det var fotfarande dag, och vi var sugna på stt njuta lite av solstrålarna och se vattnet och stranden som vi skulle leva i de närmsta tio dagarna..

Lämna en kommentar