Nyårsafton på stranden

Nyårsaftonen gick i lathetens tecken. Haltandes fram, Tiias på grund av sitt knä, och Tiitin på grund av blåsor under fötterna tog vi oss ner på stranden för frukost. Nudlar i stark sås med färska räkor och kaffe, för cirka 20 spänn för oss båda åts ett par meter från vattnet, på stranden. Vi har båda haft sämre nyårsfrukostar..

Vi tog sedan en lite avskiljd plätt där vi lade och för att få del av den efterlängtade solen, och efter lite halvdant bemötande sprack det sedan upp och blev strålande sol hela dagen! Lunchen bestod av det föga nyttiga friterade bananer och chips – men det är sånt man får göra ibland. Efter en stund fick vi flytta in i skuggan och fortsätta vår dag där för att inte bli alldeles sönderbrända. Mer läsande, mer njut av vädret, solen och hela situationen, livet lekte!

Vi fick oss en liten tupplur, endast störd av makakerna (aporna) som sprang runt i träden ovanför oss – de hade nånting på gång och väsnades ordentligt ett tag.

Trots att vi i god tid (tyckte vi!) klev in i skuggan gick nyårskostymen i hummerrött snarare än i snyggt brunbränt, men det är sånt man får leva med. Tiitin täckte lite av den med en jättefin klänning som hon köpte på Penang och sedan drog vi oss mot den andra stranden för att få mat i oss.

Vår nyårsmiddag bestod igen av grillade jätteräkor, och vi åt den på stranden i lugn och ro – verkligen super!

Väl uppätna tyckte vi att det blev dags att hitta lite öl så vi letade, och letade, och letade.. och hittade ingenstans som de serverade någon öl. Så är det att vara i ett muslimskt land, där semesterorten inte riktar sig mot västerlänningar. Vi lyckades hitta lite öl i ett snabbköp, och bestämde oss att bege oss tillbaka till vår strand igen, det fick bli där vi firade vårt nyår.

Väl tillbaka satte vi oss på en sarong på stranden och snart slog klockan tolv. Lite fyrverkerier blev det allt, men framförallt drack vi vår bubbliga druvsaft och ett par öl och firade att 2012 började på allra bästa sätt!

 

Lämna en kommentar