En liten färd vidare mot Cherating

En ny dag grydde så över oss igen, en dag där vi hade satt oss för att vi skulle röra oss vidare en bit närmre nästa bokade mål, Marang och överfarten till Kapas. Vi sov ut ordentligt, ganska ofrivilligt då vi glömde sätta klockan, och tog oss ner till frukosten. För tredje morgonen i rad bad Tiitin om ”no beans” till sin frukost, bara för att få.. bönor till sin frukost. Ingen av de två utskrivna rätterna (stekt ris eller stekta äggnudlar) till den Malaysiska frukosten fanns dock tillgängliga till Tiias, men visst, en tredje fanns ju (stekta glasnudlar).

Inte förrän vid elvatiden var vi redo att checka ut. Utcheckningen gick turbosnabbt, och ut till busshållplatsen där lokalbussen skulle gå, kanske, om en kvart eller så. En timme och en kvart senare dyker så vår lokalbuss till slut upp. Rätt lokalbuss tack och lov!

Bussen gick till Cherating, där vi har balanserat de senaste dagarnas överdåd i boendet med ett rum för 40 ringgit (85 kr) i en liten trähydda med myggnät och fläkt.Vi hör fåglar, och stranden, och holländaren i bungalowen bredvid som försöker, men misslyckas att lära sig spela gitarr..

Efter att boendet var fixat gav vi så oss mot stranden, men på vägen bestämmer vi oss snabbt att det kunde vara dags att skaffa den där bussbiljetten vidare imorgon. Sagt och gjort, vi knatade förbi reseagenten på orten och fixade bussbiljetterna, till 7:20 imorgon, och sedan gick vi nöjda ner på stranden.. bara för att konstatera att ”visst, den här stranden är ju trevlig, här finns ju till och med öl. Vi kanske borde stannat.” Det var röd flagg i blåsten och strömmarna, men vi lade oss i den naturliga bassängen som tidvattnet skapade och guppade runt bland sanddynerna. Där låg vi ännu mer och funderade på om inte stranden var folktom nog och fin nog (potatismjölssand) för att vi skulle stanna.

Upp från stranden gick vi och tillbaka till reseagenten – kunde vi kanske boka om vår resa till en dag senare? Jodå, inga problem och så gjorde vi.

Väl tillbaka vid vår hydda så duschade vi o satte oss ute för att softa lite, dvs spela lite o läsa ytterligare lite till. Tiitiin skulle gå in på toa och blev överrumplad av en ninja-groda som kom flygande från ingenstans och som landade med ett ”blaff” mitt på badrumsgolvet.. snacka om förvåning.. ett litet tjejskrik och hopp ut från badrummet blev till Tiias stora förtjusning.
När magen började kurra begav vi oss iväg för att skaffa lite mat i magen. Vi promenerade en bit bort o hittade ett ställe som t.o.m serverade ”cold beer” -Lovely! Vi beställde varsin öl o fick menyerna. Tiias fastnade för minty lemon chicken med vitlöksris. Tiitin beställde veg. Curry. Och när vi så lagt beställningarna fick vi ”det tar ca 30 minuter” Not so lovely. Hur eller hur, så fick vi så maten, och Tiitin konstaterade snabbt ” är vi här under jul o blir sugna på julmat är det hit vi ska gå” hennes curry var nämligen fullproppad med stjärnanis, kanelstänger, nejlikor och kryddpeppar. Men det var gott, riktigt gott 🙂

På vägen hem hittade vi till och med ett ställe där vi kunde köpa med oss öl, flera olika sorter och vi hittade till och med en sort vi inte provat – Legend. Givetvis fick denna följa med hem.

Här på stället där vi bor har vi sällskap av massa katter. Givetvis vill de egentligen bara tigga av oss men vissa är väldigt keliga o mysiga. Små personligheter verkar det som också. Vi njuter av semester o som ”ägare” till husdjur 😉

Nu är det tack o godnatt som gäller … allt för att inte sova allt för mycket på stranden i morgon!

 

 

Lämna en kommentar