Semestermoodet har infunnit sig

En dag längre än det från början var tänkt blev det på den mysiga stranden i Teluk Balok. Efter en halvtaskigt väder som ändå lyckades göra oss sådär lagom solbränt röda (den tog lagom alltså, för en förstadag) blev den andra hela stranddagen en i strålande sol. Den spenderades omväxlande på en halvtrasig solstol i trä, omväxlande på gräset brevid stranden eller på stranden.

Dagens största nöjen har åter igen våra böcker stått för, de tillsammans med en schweizare som skulle lära sig kitesurfing (man står på en bräda, fastspänd i en ”fallskärm” som drar en över vattnet). Det kan låta enkelt, men på dessa två dagarna han har tränat, har han stått som mest 5 sekunder i sträck i vattnet, detta några enstaka gånger. Skulle vara kul att prova på det där tycker Tiias, men… så lång semester har han inte.. (och han är också rädd för att bli biten, ännu en dyr hobby..)

Annars bestod lunchen av samma som igår. Någon äggplätt, lite puddingsaktiga med kokos och.. nåt i smakväg. Sött såklart, men gott. Dessa föregicks av kex och söta ”korvbröd” fyllda med choklad i det ena fallet och någon kaffekräm i den andra. Inte alls gott, tyckte Tiias. Gott, tyckte Tiitin. Gissa vem som hade chokladsmak? 🙂

Promenaden ner till vattenhålet (butikerna, totalt befriade från öl) höll på att sluta med att vi trampade rakt på ett hundlik i vägkanten. Vår vägkant.. stackars vovve. Den såg inte ens speciellt skabbig ut. Som vanligt tutas och tjoas det när det kör förbi bilar som tycker vi är tokiga som är ute och går, även om turistvanan i allmänhet är högre här än på många andra ställen vi har varit på.

Middagen var en klassiker. Ett gäng Rotis med curry och en bit tandoorikyckling sköljdes ner av svartvinbärsjuice. Om nom nom.

Imorgon drar vi oss vidare till en natt i Cherating, vad som beskrivs som en insomnad turistort med lite hippiekänsla över sig. Vi hoppas på bättre tur med ölen, då vi vill bunkra innan vi ger oss ut på första resan ut på havet, till ön Kapas.

 

Lämna en kommentar