Havets njutning

Vaknade av oss själva till vågornas brus. Vi bor inte direkt på stranden, vi måste korsa en väg för att komma dit men vågorna är så pass stora att de hörs lika bra hit som vågorna när vi bodde mitt på stranden i Thailand. Strosade ner till stranden för lite frukost, check av mail och uppdatering av resedagboken. Lyckades dock, som ni kanske märkt, klanta oss och skicka iväg en halvskriven dagbok, gårdagens. Vad som mer skulle platsat i den dagboken är beskrivningen av den underbara stranden, kantad av palmer, vackert turkosblåa vattnet. Vi får nog allt försöka ladda upp lite bilder till er.

Fortsättningen av dagboken kommer här:
Framåt kvällen gav vi oss ut på jakt efter middag. Vi ville undvika stranden denna gång så vi rörde oss i rakt motsatt riktning, men hittade ingenting alls, om man bortser från ett hål i väggen där man kunde hämta ut ett currypaket,.Men vi som ville sitta ner kände inte riktigt att det var något för oss.

Till slut hittade vi dock en restaurang inte långt från vårt hotell som verkade vettigt. En TV i restaurangen visade cricket, Irland-Sydafrika som vi följde med ett öga, samtidigt som vi försökte förstå principen om reglerna. Hjälpte inte så värst bra, vi fattar vissa saker, men har fortfarande STORA problem med poängräkningen.

Framåt slutet av vår måltid (vi åt en god kyckling-vitlök) såg vi hur en av personalen tog fram en kvast och gick runt vårt bord till den närmsta väggen. Då såg vi också vad han hade sett, en livs levande skorpion! Nu har vi på alltför nära avstånd sett både en tusenfoting och dess närmsta släkting, skorpionen! Detta blev signalen att det var dags att ta notan och bege sig tillbaka. Diskussionen på hemvägen kretsade kring skorpionen; ”Om det är mörkt, och man känner ett sting. Antar man då att det är en tagg, eller antar man att det kan vara ett skorpionstick?” Vad gör man om man tror att man har blivit stungen? Resonemanget slutade nog mest i ett: ”Vi ser till så vi inte får reda på det, helt enkelt”.

I skrivande stund är vi nyss hemkomna efter en väldigt annorlunda lunchupplevelse. Efter att ha spanat apor bredvid bungalowen; precis bredvid har vi ett gäng apor som vi spanat på o fotat hela morgonen och dock förundrats över att lankeserna dock smällt smällare och försökt skrämma bort dem, till Tiitins förskräckelse!

Tidigare idag var vi också nere och beställde shorts till Tiitin hos skräddaren, ett par i fiskarbyx-stil som blev uppmätta efter Tiitins önskemål och kan hämtas ut om ett par timmar.

På vägen hem från skräddaren insåg vi att vi var hungriga, så det var dags för lunch. Denna gång kämpade vi inte emot, utan gick ner mot stranden, dock en bit bort. In gick vi och fick menyn, som hade massor av alternativ som verkade bra, men så tillade servitören; Vi har jumboräkor också. How big? Frågade vi. Han måttade något som liknade en liten hummer.

Nåja tänkte vi, vi får väl en stor räka, vi får väl se om vi blir mätta. Gott skulle det bli hur som helst – och det kostade inte mer än en billig svensk lunch. Förvånade blev vi när vi fick sallad och ris på en tallrik, men inga räkor. Vi förstod dock varför det var så, när den fnittrande tanten kommer med två tallrikar; vars två räkor. Den ”lilla” var tre gånger så stor som en tigerräka. Den stora i sällskapet var lika lång ihopfälld som Tiias underarm. Men den var grövre än så, mycket grövre! Den var helt enkelt JÄTTESTOR! Skalet var som på en kräfta eller en hummer och man fick således använda kraftigt våld för att skalas. Spröten var också de 30-40 cm långa, och det normalt sett lilla hornet i pannan såg mest ut som en stor såg! Räkorna ackompanjerades av ett par kalla öl, och vi förhörde oss om valsafari. Vi är på ett av de ställen där man kan se såväl blåval som vitval och delfiner. Får se om det blir en tur imorgon, det sägs att de inte har sett valar på ett par dagar. Kanske vi kommer ha tur?
Nu slappnar vi av på vår veranda med en öl, lite nötter och lite kortspel.

Vädret har varit lite opålitligt under dagen, sol har varvats med ett par tropiska regnskurar. Luften är annars typiskt tropisk, vi känner oss aldrig torra, kläderna blir aldrig torra och pengarna är alltid fuktskadade, trots att det är varmt hela tiden.

Kvällens middag blev nästan i nivå med lunchen. Kolgrillade dagsfärska svärdfiskfiléer som bara smälte i munnen på en… mmmm alldeles underbart. Det fick avrunda vår dag och vi kröp tidigt till sängs då vi dagen efter ska upp vid 6-tiden för att bege oss ut på blåval och delfin spaning!

 

Lämna en kommentar