Kandy, kryddor och k(c)urry

Vi vaknade vid niotiden, fick en god frukost med te, toast med en kanongod ananas-marmelad, finfina ägg efter beställning och frukt. Denna inmundigades i en inglasad veranda, efter att alltiallon förklarade att det faktiskt skulle vara aporna och inte Tiitin som skulle äta upp frukosten utomhus.

På balkongen slog vi oss sedan ner med vars en bok och läste, och nog fick alltiallon rätt, en apa klättrade förbi på räcket precis framför oss och gav oss en glupsk blick.

Lite senare drog vi oss ner på stan för att leta upp järnvägsstationen. Målet var att undersöka, och egentligen helst köpa biljetterna till morgondagens resa mot Ella. Det visade sig att andraklassbiljetterna inte gick att köpa och att förstaklassbiljetterna var slut. Vi fick då rådet att återkomma samma dag som vi ska åka.

Sedan tog promenaden hem flera timmar. Vi vandrade förbi den lokala marknaden, inhandlade kryddor; saffran, vaniljstänger, muskotblommor, masalablandning och på köpet fick vi rostade kumminfrön. Vidare promenerade vi bort och tog oss en lunch. Stället var max 1,5 meter brett, och 4 meter djupt, och fullsmockat. Det serverade typiska lunch-matpaket. Åt man på plats, fick man en plasttallrik, vilken de klädde in med en plastpåse, som innehöll ris och tre olika sorters curryn. Varsin stor tallrik av detta, och en liter vatten kostade oss den ofattbara summan av.. 12 kronor, varav 10% dricks! Hutlöst!

Vidare promenerade vi hela vägen hem, och spenderade resten av dagen med varsin bok och bara njöt av att vara. Vi fick dra oss in en kort stund medan vi upplevde vårt för denna resa första (förhoppningsvis sista) tropiska regn.

Imorgon är som vi sa planen att sätta oss på ett tåg vid åttatiden på morgonen, för en resa mot den lilla staden Ella, en resa mot sydost som kommer ta någonstans mellan sex och åtta timmar, men som enligt många (inklusive tyskarna vi träffade) ska vara så vacker, att den är mer än värd timmarna! Vi återkommer med rapporter!

 

Lämna en kommentar