Shoppingens och gatukökens mecka

Efter att vi funnit ett hotell som vi kände oss nöjda med, varken låg eller hög standard utan nåt mitt emellan så gav vi oss ut på stan. China town ligger ett stenkast bort så det var ditåt vi styrde vår kosa. Ett myller av folk, gatukök, affärer och marknadsstånd mötte oss och vi kastade oss rakt in i det. Innan vi riktigt övat upp vårt prutande gick det inget vidare för oss ur shoppinghänsyn, men vi gjorde några snabba klipp i en av affärerna som ingav lite mer självförtroende. Tiias var på jakt efter en skolväska och Tiitin bara allmänt sugen, precis som den tjej hon faktiskt är. Lite tacksamhetsskulder att betala av blev lite prutande i ett par av stånden, och efter ett par misslyckade försök att pruta ner den där väskan som var rätt för Tiias slutade det med en deal på en ännu bättre väska till rätt pris. Tiitins leende och charm var nog det som avslutade de flesta affärerna..

Maten då – den införskaffades i ett Roti-stånd på vägen ner till marknaden. Roti, är som ett tunnbröd, fast godare och var i vårt fall igår fyllda med chili, lök och kyckling, bredvid serverades det en salsa. Detta för sisådär sex spänn per styck. Alkoholen, då, första ölen, 30 spänn för en 66cl Tiger – i Thailand kostar motsvarande öl för 12kr. Tydligen är ölskatten enorm här, för senare på kvällen köpte vi en halvflaska rom istället för de fyra billigöl vi var ute efter. Romen var billigare..

Med mat i magen och prutarbyxorna på körde vi hårt genom hela Chinatown och med fyllda kassar och redan ömma fötter återvände vi för en välförtjänt vila på hotellet. Stärkta av vilan kurrade magen igen och vi jagade oss ut på ett annat håll för att hitta mat. Grannen till hotellet verkade vid första anblicken ha party med massor av mat, och detta verkade klockrent för oss – men det visade sig vara ett hinduiskt tempel, och snopna fick vi fortsätta jakten.
En rejäl promenad senare slutade vi jakten på ett lokalt ställe, där de dukade upp buffé. Man fick ris på en tallrik, plockade själv av de olika rätterna och sedan räknade de ut priset efter hur tallriken såg ut, på något sinnrikt sätt. En stor vatten, två läsk (blä för Jenkasmaks-läsken) och två REJÄLA portioner mat – under 40 spänn totalt.

Med det var kvällen slut för oss och vi rullade hem till hotellet och somnade som en prins och prinsessa.

 

 

Lämna en kommentar