45 minuter speedboat later

Noh Moh Koh it is, utan nu har vi äntrat Pulau-land, Malaysia (Koh och Pulau är prefixen för öar). Kvällen igår spenderades dock fortfarande på Lipe med drinkar på Boom Boom Bar på vår strand, en drink till på Mojito-bar, där en holländsk kvinna strax under de femtio slog sig ner och vi kom att prata om vårt resande, Langkawi/Malaysia (som hon precis lämnade och vi precis var på väg till) och allt annat mellan himmel och jord. Hur som helst, efter drinken var det dags för mat. Matstället vi hade valt för kvällen var insålt av samma norrmän som vi träffade första dagen på Koh Lipe, som sålde in Porn Resort på Sunset Beach till oss och sedermera blev närmsta bungalowgrannar. Detta var en restaurang/supermarket, med självservering av öl från kylen i supermarketdelen, men med den oöverträffligt bästa maten på ön. Helt enligt vår ofrivilliga tradition att hitta bästa matstället sista kvällen på orten, ur smak-, mängd- och prishänsyn. Där träffade vi naturligtvis även – dessa norrmän. De som för övrigt har ”stalkers”, i form av oss, för det är även dessa norrmän som vi slagit sällskap med till Langkawi – Vi tog speedboaten 45 minuter i morse, vi ställde fram klockan en timme, men det var de minsta skillnaderna. 

Hela känslan, kulturen och människorna är helt olikt det som vi upplevt de senaste två veckorna. Det blev nästan en chock att komma från våra öar med inte så mycket människor (än!) och charterturismen som finns på Langkawi, men även den lokala befolkningen verkar annorlunda. Vi har redan hunnit promenera i området, man kan knappast kalla de staden, för det upplevs lite som spaniens solkust där allt växt ihop…. vi har sett restauranger med Malaysiskt utbud, kinesiskt, arabiskt, thailändskt, mexikanskt, italienst, europeiskt och till och med Ryskt! Vi ser med spänning framemot att prova på det mesta.. Vi har redan lyckats hittat ett ställe med någonslags buffe-liknande malaysisk mat där vi plockade ihop några rätter och satte oss ned för att njuta av maten och folket omkring oss. Det stod en TV på och Tiias blev helt uppslukad av den konstiga sporten som gick ut på att man slogs sig fysiskt ( rundsparkar?) fram på en fotbollsplan, typ kanske något i stil med kampsports-flagg-spel…Asiatiska spelen…?

Vi bor för 60 Ringit = 600 baht = 120kr natten och vi har både AC, takfläkt OCH toastol MED spolning, tänka sig! Däremot får vi sova i varsin enkelsäng men det ska nog gå fint.. Vi har fortfarande bara bott på ett ställe med varmvatten ( första natten i Phuket) och tanken efter Thailand var egentligen ”Nu ska vi bo lite bättre, med varmvatten”.. men ack så roligt man kan ha för de extra slantarna och badar gör vi ju i havet varje dag ändå – tvätta sig kan vi göra närmare jul…

Eftermiddagen spenderas nu med en japansk öl (lite småsvårt med öl på det här stället) och skrivandet av detta. Imorgon blir det Underwater World (som ligger precis runt hörnet från oss) och kanske något mer. Kanske en ritt, kanske en linbanetur under eftermiddagen eller något annat av de tusen saker man kan göra på den här ön. Det som är bra med turismens utbredning.

Era ”vi hoppas ni är gröna av avund”-resenärer, kallar over and out (nej Tiias Mamma-Pappa, vi slår er, behåll ni Phuket för er själva!) Och Pappa Ola; Egypten… Seriöst?! Spara pengarna och ta Malaysia med på Thailandsresan!

Lämna en kommentar