Sammanfattning av våra dagar på Maratua

Aktiviteterna på ön innefattade allt som gör att vi vilar upp oss. Vi låg på stranden och solade, vi satt i ”restaurangen” och läste och spelade spel. Vi satt på vår terass och läste, tittade ut över vår lagun och pratade. Ett par dagar var det lite sämre väder med vind och lite regn, men det störde oss inte. Vi fick bara krypa in under tak, det var det enda. 

 Vi hade aldrig någon telefontäckning under åtta dagar på ön. Det FANNS en mast på ön för telefontrafik, men det var bara en operatör som hade elektronik i masten och denna operatör hade inget avtal med våra telefonoperatörer, så vi fick inte in någon signal. De på ön som planerat i förväg för att ha telefon hade köpt kontaktkort specifikt för denna ö, men fick inte in telefon speciellt ofta eller stabilt heller. Man kan tro att detta skulle stressa oss, men inte. Det blev en underbar teknologisk detox där vi verkligen slappnade av på alla nivåer. 

Vi snorklade varje dag som vädret var bra, vilket var alla utom två. Vi kunde bara gå ut i vattnet från vår strand och innan vi ens hade fått på oss våra cyklop kunde vi redan se fisk – och för det mesta sköldpaddor! Ända inne vid strandkanten fanns det lite sjögräs som sköldpaddorna betade av, och därför kom de väldigt nära oss. Som närmst simmade de precis under oss i det max meterdjupa vattnet, och allt vi kunde göra var att ligga still, njuta av situationen och försöka att inte hetsa upp oss för mycket – mest av allt ville vi bara skrika och plaska av glädje och upphetsning. Det var helt fantastiskt! En bit ut fanns också ett ”dropoff”-rev med massor av fisk som såg klippan som sin motorväg. Många som vi sett förut, men också några för oss nya bekantskaper. På väg ut till dropoffet såg vi kanske en av de andra höjdpunkterna, två olika arter av muränor, en som var ute och simmade (snabb jäkel!) och en som försvarade sitt hål i klassisk muränastil.   

Vi hade en fantastisk tid på ön, och vi skulle gärna åka tillbaka, vi har ju fortfarande att se djävulsrockorna, och snorklingen var bra, stranden var bra om man bara ville sola sig, och det var ett kanonställe att bara slappna av. 

Lämna en kommentar