Från Hong Kong to KK

Vi vaknade så upp, klockan ställd på 4:30 för att bege oss tillbaka till flygplatsen. 4:55 satt vi så på bussen som tog alla möjliga kringelikrokar för att ta sig ut. Trots att det denna gång knappt var någon trafik tog det nästan lika lång tid att ta sig tillbaka till flygplatsen som det tog att ta sig in till stan kvällen innan.

Vi var ju redan incheckade sedan kvällen innan, så vi gick rakt till gate (okej, ett stopp för frukost på McD blev det – vi kunde inte motstå frestelsen från hash brownies)

I gate tyckte vi det skulle vara skönt att ha ett hotell bokat, så det gjorde vi på det relativt snabba fria internetet där. Vi bokade lite finare än vi tänkt egentligen, men vi tänkte det kunde vara värt att ha soltak och pool när vi nu skulle vara i stan.

Flygresan var 2,5 timmar kort, vi fick först frukost, och nu kunde Tiias sova ordentligt. Han nyttjade möjligheten…

Vi landade i tid och fick snart nog tag i vårt bagage, och tog en taxi direkt till vårt hotell. Vid det här laget tjocknade molnen på, men det var varmt och skönt, så vi lade oss i solstolarna på hotellets tak. Efter bara en liten stund var molnen tjocka moln som uppenbart innehöll regn, men vi låg kvar en stund till.. och brände oss. Trots att vi hade såväl SPF 15, 30 och 50 med oss upp på taket, gjorde vi ett gammalt rookie-misstag och missbedömde de tjocka molnen – och glömde smörja in oss med solkräm. Våra ansikten var som röda kräftor..

Nåja, det hindrade inte oss för att sköta ett akut ärende, vi behövde köpa de solglasögon vi båda lyckats glömma hemma. Det – och ett par skor blev det. Vi hamnade nere vid strandpromenaden där det fanns ett gäng olika barer och restauranger. Restaurangen vi valde, utifrån att den verkade vara den som minst riktade sig till turister, serverade Laksa, curry-nudel-soppa till Tiias och rökta räkor i foliepaket till Tiitin, dock ingen öl så efter vi mättat magen så fuktade vi så strupen på stället bredvid där de också hade en trubadur som var ovanligt bra. Tiitin hittade en till favorit, snakebite – en blandning mellan ölen Tiger och torrcidern, Strongbow. Trots den sömn vi fått vid poolen gick vi så hemåt och till sängs och sov som små grisar. Ska vi sova bort hela den här semestern?

Lämna en kommentar