Packning och planering

Och så var det snart dags. En jordbävning och tyfon senare så ska vi snart bege oss till Filippinerna. Onsdagkväll reser vi från CPH, via Istanbul, till Shanghai och vidare till Manila. Den delen av resan har varit klar ganska länge.

Att simma med valhajar har varit en av ”måstena” så även den delen blev klar här om dagen, det är faktist det första vi tänker göra. Vi reser vidare direkt från Manila ner till Donsol där valhajarna sägs husera. Denna biten har varit klar sen i fredags. Resan började så smått ta sin form.

Ni som känner oss vet att vi gärna undviker, så långt som det går, att planera vårt resande men eftersom vi envisas med att resa under jul-helgen så får vi också stå ut med alla varningar kring att man måste boka sina resor/boende under julhelgen i tid för att det riskerar att bli fullbokat och kaotiskt.
Därför har vi, nu när vi för första gången reser i ett land där majoriteten är kristna och firar jul, känt oss lite smått stressade att fixa den delen av resan. Igår uppdaterade vi oss på UD att de släppt restriktionerna kring Palawan, en ö söder om Manila som vi gärna vill besöka! Idag bokades så flyg från valhaj-området till Palawan! Lyckan fullgjord. Nu behöver vi inte planera så mycket mer av resan… bara kanske hitta ett boende också men det brukar lösa sig 🙂
Herre gud vi har så svårt att förstå att vi snart ska vara på resande fot i 3,5 vecka! Den längsta resan vi hittills gjort 🙂 (hittills!!)

Nu återstår packningen. Vi jobbar en stor del av dagen på onsdag också innan vi åker hem, byter om och åker till Kastrup. Det betyder att packningen måste vara helt klar på tisdag. Vi får väl se..

Lämna en kommentar