Framme i Jakarta

Så är vi då i Jakarta efter en maratonflygning.. Allt rullade på i Malmö, tåget gick i tid till Köpenhman och check-in fungerade – och för en gångs skull även säkerhetskontrollen på Kastrup.

Första stinten till Doha gick snabbt, vi sov lite och kikade lite film på våra skärmar.

Sedan var det då det där fruktade tio-timmars-stoppet på Doha flygplats. (Tiitin morrar på bara tanken). Det var tio timmar, mitt i natten, på en alldeles för väl-luftkonditionerad flygplats, där de ropar var och varannan mening att man inte fick sova. Eller iaf säger Tiitin så, för Tiias hörde dem inte.. Det första seriösa försöket att sova spenderades på ett iskallt stengolv, dock liggandes.

Det fungerade inte, så i slutändan lyckades vi nog få en timme sittandes i en typisk flygplatsstol framåt morgonen.

Till slut gick planet vidare till Jakarta. Där började vi resan med att sova några timmar, endast uppbrutet av frukost, men sedan fick vi kämpa för att hålla oss vakna så vi skulle få sova väl på plats i Jakarta.

Vi kan meddela att inte heller i Jakarta funkar systemet med Visa-on-arrival. Lång kö att betala och ännu längre kö att faktiskt få visat – och vi som redan såg max fem timmar av sömn framför oss (det blev fyra).

Nu sitter vi och väntar på halv fem-shuttlen till flygplatsen, och sedan blir det…. BORNEO!

God Jul på er, vi räknar inte ens med att ha telefonmottagning i djungeln. See you on the other side!

 

Lämna en kommentar