Packning och planering

Helgen har ägnats åt att kurera Tiitin som lyckats dra på sig en rejäl förkylning.. och så har det packats, eller ja, det packas fortfarande. Behöver vi berätta att lägenheten ser ut som en orkan dragit fram?

Tiitin konstaterade nyss nöjd, med hjälp av Tiias och wii-boarden att hennes, nästan kompletta packing, sätter ”all-time-low” 9kg! Då är det ändå mer packing i form av kläder inför regnskogsturen, dvs skor, byxor osv! Imponerande va?

Planeringen går också framåt. I grova drag så tänker vi oss följande planering;

21-22 Dec – Köpenhamn – Doha – Jakarta (Indonesien)
23-25 Dec – Jakarta – Pankalabun/Tanjung puting (Indonesiska Borneo)
25-26 Dec – Pankalabun – Pontianak (Indonesiska Borneo)
26-28 Dec – Pontiakan – Kuching (Malaysiska Borneo)
28-30 Dec – Kuching – Penang – (Malaysia)
30-5()Dec – Penang – Pulau Pankor (Malaysia)
5(6)-7 Dec – Pulau Pankor – Kuala lumpur – Jakarta
8 Dec – tvinga oss på flyget hem….

Det var resrutten det och vad som händer på de olika orterna är endast halvplanerat. Som ni redan vet så tillbringar vi första dagarna på en Klotok (båt) i regnskogen. Vår guide informerade oss via email om att ”everything very well even for you trip ready to go.
For the weather is rain season but it’s not bad and some turis still come here to see the orangutan.” Vi hoppas att ”not bad” också betyder just ”inte illa alls”…

Efter båtturen drar vi till ”equator-city” – Pontianak (http://sv.wikipedia.org/wiki/Pontianak)för att undersöka om det verkligen är så att vattnet virvlar åt andra hållet i toalettstolen när man spolar – en mycket existentiell fråga! Vi beräknar att det tar oss mindre än ett dygn att samla på oss tillräckligt mycket bevis för att uttala oss kring frågan – vi återkommer.

Från Pontianak drar vi till Kuching – vi byter alltså land, fast vi stannar på samma ö och reser till den delen av Borneo som tillhör Malaysia… Här har vi än så länge inga större planer…

Efter att befunnit oss i ett område där det råder regnsäsong bestämmer vi oss för att lämna Borneo för att söka solen vid Malaysias östkust – vi flyger till Penang och besöker Georgetown. Vi är rädda för att Penang kan vara lite för mycket turister och drar oss nästan omgående vidare mot Pulau Pankor som beskrivs som en ”paradisö” där vi planerar att sola, bada, äta gott, sola, bada, dricka gott, sola, bada, äta gott, sola, dricka gott, bada, sola osv.

Nu har pausen i packandet varit alldeles för lång och det är dags att fortsätta…

Tills vi hörs igen – vi vet att ni önskar ni vore vi 😉

 

Lämna en kommentar