Försenade bussar och älskade Roti

Doha, av plan, kissa, och på nästa plan – perfekt för två resenärer som vi! Vi fick mer sömn på planet men kände oss dock inte speciellt utvilade ändå när vi landade i Kuala Lumpur. Det KAN ju i och för sig ha varit de knappa fyra timmarnas sömn natten innan mer än något annat som slog till.

Två trötta resenärer klev så av planet, in i tåget till KLIA’s huvudterminal och hämtade ut våra väskor. Samtidigt försökte vi ta ut pengar på vårt speciellt införskaffade resekort, som skulle ge oss den bästa växelkursen och inga avgifter på ringgit. Det gick inte.. Vi som för första gången valt att resa utan all reskassa i kontanter då forex ringitkurs var sisådär 8% dyrare än det nyinförskaffade GE Moneybank-kortet. Där stod vi då, utan mer än ett litet startkapital och funderade på vad vi skulle göra. Som tur är hade vi våra vanliga kort, med ett litet reservbelopp, så vi fick nöja oss med att ta ut ett mindre belopp på dessa – och så var det med den lilla billigare växelkursen. Vi var dock inte förvånade, som vi sa tidigare hade ju denna resa inte alls visat sig från sin bästa sido än..

Vi kom i alla fall ut, och då vi skulle till Pudurayas busstation valde vi bort tåget till förmån för direktbuss dit.. en buss som var.. försenad! På bussen somnade vi en sväng igen och vaknade upp på väg in i KL. Home sweet home! Vi klev av bussen och alla sinnen gick på högvarv, precis som vanligt. Dofter, ljud, fukten och värmen som slog emot oss gav oss hopp igen.

På väg av bussen kommer Tiitin på vad hon har glömt packa; Bhs. Nog för ett gäng bikinis, men en riktig CH behöver en riktig BH. Det var dock snabbt avklarat då Tiitin sedan tidigare resor visste var en bra butik för det låg – i anslutning till busstationen! 60Kr, två BH-ar och 10 minuter senare slog vi oss så ner för…. trumvirvel….. ROTIS! Tiias var överlycklig, och Tiitin med! 6St glufsade vi i oss, doppat i fisk och kycklingcurry och nersköljt av lite färskpressad juice. Matsäcken inför nästa buss införskaffades, och där började nästa kolmonoxiddränkta väntan. 1,5 timmar satt vi och väntade på vår försenade buss, utan att våga lämna bussplattformen i garaget, i vilket massor av bussar stod med motorerna på (för att driva AC-aggregaten). Sent om sidor dök bussen upp, på en annan plattform, men med hjälp av en gapig buss-slängpåare kom vi så på rätt buss och begav oss mot Kuantan på Malaysias östra kust. Resan gick genom fantastiska bergslandskap, vattenfall och regnskog – ja, det vi såg av det, då vi vår vana trogen sov som små grisar. (nöff nöff). T.o.m. Så att vi glömde äta vår matsäck, vilken fick bli kvällsmat istället, väl framme på hotellet där vi ska spendera två nätter. Stället verkar absolut vara ett av de bättre vi har bott på under våra backpackerresor. Vi saknar dock egen balkong – med det löser sig.

Hotellet ligger direkt på stranden, en tysk expat driver ett litet ölhak med OS på tv, kanske får detta ersätta avsaknaden av balkong?

Nu blir det sängen och en liten planering inför morgondagen.

Over and out, dag 1.

 

 

Lämna en kommentar